Пътеката започва от светофарното кръстовище над магазин Кауфланд – Младост. Маршрутът е обозначен с червена маркировка. В началото си той е с незначителна денивелация и следва релефа на дерето покрай малък поток. Трасето започва с циментиран път, като малко по-нататък преминава в тясна горска пътека. Не след дълго се стига до Кръстова чешма.

Следва пресичане на рекичката по импровизирано мостче от палети. Това може да се направи и малко по-назад, ако ви е трудно на това място. Пътеката продължава покрай вилната зона и навлиза в гората. Стига се до приятна малка полянка подходяща за пикник.

Оттам поемаме по дясната пътека, като тя става стръмна и след кратко изкачване излизаме на черен път до изоставена овощна градина. Движим се на изток по пътя и след около 200 м достигаме до разклон, като поемаме наляво. Нататък трасето поема на запад по каменист черен път и достига до платото. Завиваме наляво и продължаваме на запад през гората по широка пътека. Минаваме покрай борова гора и пресичайки стар асфалтиран път продължаваме напред. Достигаме до голямо открито пространство, от което се открива страхотна гледка към залива.

Оттам поемаме по широк черен път, който криволичи по билото и следва далекопровода, като той ни служи за ориентир. Малко по-нататък стигаме до началото на Балам дере, като слизаме в него по тясна пътека отбивайки се от пътя, който описва голяма дъга. Тук има изградена чешма и е подходящо място за почивка и пикник.

После продължаваме напред, като отново се изкачваме на черния път и не след дълго навлизаме отново в гората. Стигаме до разклон, като поемаме вляво и се движим покрай дерето следвайки жълтата маркировка. Не след дълго вляво от пътя достигаме до малка красива полянка, от която се открива страхотна гледка към целия град. На нея има изграден заслон и е много добро място за почивка, спорт и пикник.

След това продължаваме право надолу по черния път, който не след дълго завива наляво. Ние се отклоняваме и продължаваме надолу по тясна пътека, която ни отвежда в покрайнините на Владиславово в местността Жълъдови хълмове. Минаваме през вилната зона и излизаме на високото плато над Кайсиева градина, където също можем да се насладим на страхотна панорама. Продължаваме по черния път наляво, който ни извежда до закритото военно поделение и магазин Алати.

3d панорамен изглед

Препоръки:  Сравнително кратък маршрут с ниска степен на трудност.  Удобен за кратка разходка и спорт. Подходящо време за изпълнение е през всички сезони. Без необходимост от допълнителна екипировка.

Основни данни за маршрута:

Степен на трудност: 2/6

Обща дължина: 8,5 км

Време за изминаване: 1:00 ч

Най-ниска точка: 121 м

Най-висока точка: 326 м

Изразходвана енергия: 600 kcal

GPS трак: изтегляне

* Посочените данни са за движение в едната посока